Indeksne baze

SciFinder

Nova SciFinder-n platforma

Godine 2020. izvršena je migracija na novi unapređeni SciFinder-n servis. Podaci za logovanje već registrovanih korisnika ostaju važeći. Novi korisnici koji nemaju otvoren nalog potrebno je da nam se obrate radi dobijanja linka za registraciju i detaljnog uputstva na mejl kobson@nb.rs

SciFinder-n je nova unapređena aplikacija, pojednostavljenog interfejsa, za pretragu istraživanja koja pruža integrisani pristup najopsežnijem i najmerodavnijem izvoru referenci na svetu, supstancama i reakcijama u hemiji i srodnim naukama.

Pristup servisu i detaljne informacije dostupne su putem direktnog linka.

Arhiva ranijih objava

Pristup SciFinder servisu preko pametnih uređaja

SciFinder servis pruža istraživačima pristup i preko pametnih uređaja - iskoristite svoj smart-telefon za pristupSciFinder servisu bilo kada i bilo gde.

Sa "SciFinder Mobile" opcijom može se brzo i na svakom mestu pronaći informacije o hemijskim supstancama, nomenklaturi, svojstvima i formulama, a može se proveriti da li su publikovani radovi određenih autora ili organizacija jer postoji više osnova po kojima se pretraga može izvršiti.

Ne postoji SciFinder aplikacija koja se preuzima preko interneta ili ograničenja pristupa putem IP adrese.

Servisu možete pristupiti preko različitih uređaja kao što su iPod Touch, iPhone, Android, Blackberry ili windows i operativnih sistema Apple, Google Android, Nokia Maemo and Symbian, RIM BlackBerry i windows Phone. Da biste pristupili servisu nužno je imati korisničko ime i širfu.

Pristup mobilnom servisu omogućen je putem direktnog linka.

Detaljnije informacije i prezentacija mobilnog SciFinder servisa.

Za korisnike iz Srbije omogućena su četiri istovremena pristupa, zato molimo istraživače da se odjave posle završetka korišćenja SciFinder Mobile opcije na svom uređaju.

 

Prelazak na WEB verziju

Od 31. decembra 2011. godine korišćenje i pristup SciFinder servisu putem tzv. "Client" verzije ne funkcioniše. Pristup bazi moguć je isključivo putem Web verzije.

Za detaljnije informacije o uslovima i načinu registracije možete se putem e-maila obratiti KoBSON timu.

Uputstvo o načinima pretrage i mogućnostima koje servis pruža možete pročitati u radu naše koleginice Milene Gavrilović (Tehnološko-metalurški fakultet, Beograd): SciFinder, najkompleksniji sekundarni izvor informacija za hemiju i srodne naučne oblasti.