Vesti - arhiva

2021

Povodom Dana žena u nauci

U cilju postizanja jednakog pristupa i učešća u nauci, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je proglasila 11. februar Međunarodnim danom žena u nauci.

Ovogodišnja tema je: "Women Scientists at the forefront of the fight against COVID-19". Više o tome pročitajte na zvaničnoj stranici Ujedinjenih nacija.

Tim podovodom Unesco organizuje jedan onlajn događaj koji će okupiti stručnjake iz različitih delova sveta koji rade u oblastima povezanim sa pandemijom.

Vebinar je zakazan za danas u 13 časova i na sledećem linku možete naći formu za registraciju, kao i detaljne podatke. Takođe, omogućeno je i uživo gledanje posredstvom Unesco-ove Facebook stranice.

Čestitka svim ženama iz Srbije koje se bave naukom i doprinose svetskom procentu!

(objavljeno 11.02.2021.)

Pristup KoBSON sajtu

Obaveštavamo korisnike da je u toku zamena sigurnosnog sertifikata i usled toga se moraju preduzeti dodatni koraci kako bi se pristupilo KoBSON sajtu. Ono što je potrebno da se uradi kada se dobije obaveštenje "Your connection is not private" jeste da se odabere dugme Advanced i nakon toga treba kliknuti na link "Proceed to kobson.nb.rs".

(objavljeno 13.01.2021.)

Ko koristi KoBSON u novogodišnjoj noći?

Po višegodišnjoj tradiciji KoBSON tim nagrađuje svoje prve korisnike u novoj godini. Ove godine KoBSON kišobranom reklamiraće nas korisnik sa Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici koji se na našu stranicu prijavio minut posle ponoći. Čestitamo :)

(objavljeno 04.01.2021.)