Elektronske knjige

EBSCO eBook

O servisu

EBSCO eBook Academic Collection obuhvata preko 150.000 naslova iz svih oblasti. Pretraga kolekcije može se izršiti na nekoliko načina: osnovna pretraga preko polja za pretragu, napredna pretraga na osnovu imena autora, naslova, jezika i slično, i na osnovu kategorije, odnosno predmeta. Omogućen je pregled teksta po poglavljima, preuzimanje teksta, automatsko citiranje i izbor stila citiranja (MLA, APA i dr.), pregled sadržaja i relevantne stranice iz e-knjige.

Preporučuje se otvaranje ličnog naloga (Create a new Account) koji pruža niz pogodnosti: pravljenje sopstvene "police" knjiga (My EBSCOhost Folder), pamćenje obeleženog teksta i unetih komentara, obeležavanje određene stranice i slanje elektronskom poštom, štampanje i čuvanje stranice u različitim formatima. Prilikom otvaranja naloga neophodno je prijaviti komercijalnu e-mail adresu (gmail, yahoo, hotmail...).

Preko ličnog naloga e-knjige se mogu preuzeti na određeni period (Download Offline), ali je potrebno da se instalira program Adobe Digital (kraće uputstvo za preuzimanje knjiga).

Kolekcija eBook Open Access (OA)

EBSCO kolekcija elektronskih knjiga sa otvorenim pristupom je rastuća kolekcija od preko 2.700 elektronskih knjiga sa otvorenim pristupom, od najvećih svetskih univerzitetskih izdavača. Zbirka je DRM-free (Digital rights management) i dostupna je za besplatno korišćenje na EBSCOhost platformi i preko EBSCO Discovery Service-a.